Over Atelier Meek

 

In de loop van de jaren ontwikkelden Paul en Hèlen zich als specialisten op hun vakgebieden met veel materiaalkennis, met liefde voor het ambacht en een eigen beeldtaal/vormtaal. Het verlangen naar verdieping en het nog meer verleggen van grenzen zijn ingrediënten om een stap verder te gaan.

Ze zijn nu op het punt gekomen om samen werk te maken met meer gelaagdheid. Door jaren te kijken naar elkaars werk kunnen ze het woordeloos duiden en voelt het voor hen als een uitnodiging samen nieuwe vormen te vinden.

‘Werken in onze ateliers, de tijd vergeten, opgaan in het proces, onderzoek doen naar materialen en technieken, schaven, bijstellen dat is waar ons hart ligt. We hebben beiden een eigen werkplaats, in de stad Groningen, mooie maatjasjes waar we heerlijk onze gang kunnen gaan. En als we de drukte zat zijn kunnen we ons terugtrekken in de Auvergne waar we een huis met werkplek hebben.

Het geheel vrij zijn in onze beeld- of vormtaal maakt dat we komen tot nieuwe inzichten en uiteindelijk nieuwe werken. Doordat we elkaar door en door kennen, kunnen we elkaar telkens opnieuw uitdagen. We vinden het prikkelend om specifieke kunst te bekijken in musea. Ook vinden we het heerlijk om buiten te lopen en in het ritme van de stappen onze gedachten op de loop te laten gaan.’